Moodle-ohjeet opiskelijalle

7. Tehtävä (ja tehtävän palautus)

Tehtävä-aktiviteetillaTehtävä-aktiviteetin ikonikuvavoit palauttaa opettajan tekemien tehtävän asetusten mukaan joko verkkotekstinä tai palauttamalla tiedostoja. Tehtävänpalautukset näkyvät vain kurssin opettajille. Poikkeuksena ovat ryhmäpalautukset, jotka näkyvät ryhmän jäsenille. Opettajan valinnan mukaan ryhmästä joko yhden tai kaikkien jäsenten tulee palauttaa tiedosto. Opettaja voi antaa tehtävästä arvioinnin, jota pääset katsomaan samasta paikasta, minne palautit tehtävän.

Tehtävänpalautuksen tekeminen:
 1. Klikkaa kurssin etusivulla tehtävän nimeä.
 2. Valitse ”Lisää palautus”.

  Lisää palautus

 3. Palauta tehtäväsi joko tiedostojen palautuksena tai verkkotekstin palautuksena. Katso tarkemmat alla olevat ohjeet.

Tiedostojen palautus:

 1. Tee tehtävä laitteellasi (esim. tietokoneellasi Word-ohjelmassa) ja tarvittaessa muunna se pdf-muotoon.
 2. Hae tiedosto laitteeltasi Tiedostot-kentässä klikkaamalla sinistä nuolta tai raahaamalla tiedosto hiirellä sinisen nuolen osoittamaan laatikkoon.

  Tiedostojen palautuslaatikko


 3. Valitse lisenssi (yleisin on Kaikki oikeudet pidätetään.
 4. Klikkaa "Lataa tämä tiedosto".
 5. Klikkaa "Tallenna muutokset".

 6. Muokkaa palautusta -painikkeesta voit muokata palautustasi.
 7. Jos sivulla on Lähetä arvioitavaksi -painike, klikkaa myös sitä.
 8. Jos haluat poistaa jo lisäämäsi tiedoston, klikkaa Poista palautus -painiketta ja vahvista poisto avautuvassa ikkunassa.

Opettaja voi määritellä tiedoston maksimikoon. Tätä suuremmat tiedostot sijoitetaan ensin jollekin ulkoiselle palvelimelle (esim. O365-palvelu tai GSuite) ja siellä olevasta tiedostosta jaetaan linkki, joka palautetaan Tehtävä-aktiviteettiin (katso kohta: O365 OneDrivessa olevan tiedoston palauttaminen).

Moodle ei erikseen vahvista tehtävän palautusta, mutta kohdassa "Palautuksen tila" näkyy palautetusta tehtävästä teksti: "Lähetetty arvioitavaksi".

Verkkotekstin palautus:

 1. Voit kirjoittaa vastauksesi suoraan Moodlen tekstieditorissa. Voit myös kirjoittaa tekstin ensin tekstinkäsittelyohjelmassa, kuten Wordissa ja kopioida vastauksesi Verkkoteksti-kenttään.

  Verkkoteksti

 2. Tallenna muutokset sivun alaosassa. Voit myöhemmin muokata palautustasi Muokkaa palautusta-painikkeesta. Kun työsi on valmis ja, jos sivulla on Lähetä arvioitavaksi -painike, klikkaa myös sitä.

O365 OneDrivessa olevan tiedoston palauttaminen
Suurikokoiset tiedostot tallennetaan ensin jollekin ulkoiselle palvelimelle (esim. O365-palvelu tai GSuite) ja siellä olevasta tiedostosta jaetaan linkki, joka palautetaan Moodlessa Tehtävä-aktiviteettiin tai Keskustelualue-aktiviteettiin. Lisätietoja O365 -palvelusta: https://www.oulu.fi/th/office365

 1. Kirjaudu O365-palveluun: http://o365.oulu.fi tai http://office365.oulu.fi
  (Kirjautuminen käyttäjänimellä muodossa: tunnus@student.oulu.fi)

 2. Valitse OneDrive -kuvakeOneDrive

 3. Lisää tiedosto OneDriveen. New-painikkeesta voit luoda uuden tiedoston. Klikkaamalla painikkeita "Upload" > "Files" voit lisätä tiedoston tietokoneeltasi OneDriveen.
  Lataa tiedosto OneDriveen

 4. Valitse jaettavan tiedoston kohdalta nuoli.

  Valitse nuoli

 5. Jaa tiedosto kaikille linkin tietäville, mutta poista tiedoston editointimahdollisuus. Laita muut asetukset tarpeen mukaan.
 6. Kopioi linkki leikepöydälle klikkaamalla “Kopioi linkki”/"Copy link".
 7. Voit liittää Moodlen tehtävänpalautuksessa linkin esimerkiksi Verkkoteksti-kentässä ja linkistä opettaja voi avata/ladata jaetun tiedoston.
Huom! Jos haluat puolestaan ladata OneDrivessä olevan tiedoston omalle koneellesi, niin klikkaa tiedoston rivillä olevaa kolmea pistettä > Download. Tämän jälkeen tiedosto latautuu koneellesi ja tehtävänpalautuksessa voit palauttaa tiedoston.

Download