Moodle-ohjeet opiskelijalle

1. Mikä on Moodle?


Moodle-kurssille opettaja voi lisätä opintojakson materiaaleja, linkkejä sekä erilaisia tehtäviä ja aktiviteetteja opiskelijoille. Opettaja voi arvioida ja antaa palautetta opiskelijoiden palauttamista tehtävistä (yksilö- ja ryhmäpalautukset) sekä toteuttaa automaattisen opiskelijoiden suoritusten seurannan. Moodle-kurssilla voi olla useita opettajia ja opiskelijaryhmiä.

Moodlea voi käyttää millä tahansa tietokoneella, jossa on Internet. Suositeltavia internselainohjelmia Moodlen käyttöön ovat Mozilla Firefox ja Google Chrome. Ei-suositeltavia selaimia ovat Internet Explorer (Windows-käyttäjät) ja Safari (Mac-käyttäjät), joiden käytössä on ollut ongelmia mm. ongelmia tiedostojen lataamisessa.
Mobiilisovellukset ovat saatavilla Android- ja iOS- laitteille.

Tämä on pikaopas Oulun yliopiston Moodlen käyttöön. Valitse oikealta sisällysluettelosta haluamasi ohjesivu tai etene järjestyksessä sivun alaosassa oikealla olevien nuolten avulla.

Lisää ohjeita löytyy muun muassa Helsingin yliopiston Moodlen Opiskelijan oppaasta. Huomaathan, että Oulun yliopiston ja muiden organisaatioiden Moodle-ympäristöt ja ohjeistukset eivät ole identtisiä.