Moodle-ohjeet opettajalle (Oulun yliopiston Moodle)

4. Luo uusi Moodle-kurssi

4.1. Moodle-kurssien nimeäminen


Alla on esitetty Moodle-kurssien nimeäminen:

WebOodissa olevien opintojaksojen Moodle-kurssit:

  • Meneillään olevat Moodle-kurssit: Meneillään olevien Moodle-kurssien nimissä käytetään WebOodissa olevien opintojaksojen nimiä.
  • Vanhat Moodle-kurssit: Päättyneiden Moodle-kurssien nimiin opettaja voi itse lisätä lukuvuosi-/lukukausitiedon Moodle-kurssin nimen perään
    • Tiedon voi lisätä seuraavasti: Klikkaa kurssin Hallintatyökaluissa ”Muokkaa asetuksia” > ”Kurssin nimi” -kohdassa kirjoita lukuvuosi-/lukukausitieto. Tallenna sivun alaosassa.

Esimerkki kevään 2021 ja syksyn 2020 Moodle-kurssien nimistä:

Kevään 2021 Moodle-kurssi:
Moodle-kurssin nimi: Moodle-peruskurssi
Moodle-kurssin lyhenne: 123456P:1 

Syksyn 2020 Moodle-kurssi:
Moodle-kurssin nimi: Moodle-peruskurssi (syksy 2020)
Moodle-kurssin lyhenne: 123456P

Yllä olevien Moodle-kurssien lyhenteistä katsottuna on tälle opintojaksolle luotu kaksi Moodle-kurssia, joista ensimmäisen Moodle-kurssin lyhenne on 123456P ja toisen Moodle-kurssin lyhenne on 123456P:1. Kaksoispisteen jälkeen oleva numero kertoo, kuinka monta Moodle-kurssia on luotu ko. opintojaksolle ja erottaa eri Moodle-kurssit toisistaan.

Opintokokonaisuuden nimi Moodlessa:

Kurssin nimi: Opintokokonaisuus, perusopinnot, 25 op
Kurssin lyhenne: P1234567

Huom! Vuosiluvun saa vanhan Moodle-kurssin nimeen myös kurssin arkistoinnin yhteydessä, joka on kätevä tapa arkistoida vanha Moodle-kurssi ja samalla luoda uusi Moodle-kurssi, johon myös kopioituvat sisällöt vanhasta Moodle-kurssista, ks. Moodle-kurssin arkistointi- ja poistoprosessi.Avoimen yliopiston Moodle-kurssit:


Esimerkki kevään 2021 ja syksyn 2020 Moodle-kurssien nimistä:

Kevään 2021 Moodle-kurssi:
Moodle-kurssin nimi: Moodle-peruskurssi (AVOIN YO)
Moodle-kurssin lyhenne: ay123456P:1 

Syksyn 2020 Moodle-kurssi:
Moodle-kurssin nimi: Moodle-peruskurssi (AVOIN YO) (syksy 2020)
Moodle-kurssin lyhenne: ay123456P

Yllä olevien Moodle-kurssien lyhenteistä katsottuna on tälle opintojaksolle luotu kaksi Moodle-kurssia, joista ensimmäisen Moodle-kurssin lyhenne on ay123456P ja toisen Moodle-kurssin lyhenne on ay123456P:1. Kaksoispisteen jälkeen oleva numero kertoo, kuinka monta Moodle-kurssia on luotu ko. opintojaksolle ja erottaa eri Moodle-kurssit toisistaan.

Opintokokonaisuuden nimi Moodlessa:

Kurssin nimi: Opintokokonaisuus, perusopinnot (AVOIN YO)
Kurssin lyhenne: ayP1234567

Huom! Vuosiluvun saa vanhan Moodle-kurssin nimeen myös kurssin arkistoinnin yhteydessä, joka on kätevä tapa arkistoida vanha Moodle-kurssi ja samalla luoda uusi Moodle-kurssi, johon myös kopioituvat sisällöt vanhasta Moodle-kurssista, ks. Moodle-kurssin arkistointi- ja poistoprosessi.