Moodle-ohjeet opettajalle (Oulun korkeakoulujen Moodle)

8. Sisältöjen lisääminen kurssille


Moodle-kurssin sisältöä voi rakentaa lisäämällä erilaisia aktiviteetteja ja aineistoja kurssin osioihin (lue lisää osioista: Osioden lisääminen). Moodlessa opettajan lisäämiä materiaaleja kutsutaan aineistoiksi ja aktiviteetit ovat erilaisia opiskelijan työskentelyä vaativia työkaluja.

Suunnittele jo etukäteen Moodle-kurssilla tapahtuva opiskelijoiden opiskelu- ja työskentelyprosessi. Lisää Moodle-kurssille tarvittavia sisältöjä tämän opiskeluprosessin totettamiseen.

Lisää aineistoja ja aktiviteetteja seuraavasti:

1. Laita Muokkaustila päälle kurssin etusivun hallintatyökaluista. 


2. Siirry osioon, johon haluat lisätä aineistoja tai aktiviteetteja. Klikkaa osion oikeasta alalaidasta löytyvää Lisää aktiviteetti tai aineisto -linkkiä.

Lisää aktiviteetti tai aineisto

3. Valitse avatuvasta listasta haluamasi aktiviteetti tai aineisto. Klikkaa sitten Lisää -painiketta. Tämän jälkeen avautuu sivu, josta pääset muokkaamaan kyseisen aktiviteetin tai aineiston asetuksia.4. Muokattuasi valitsemasi aktiviteetin tai aineiston asetukset, klikkaa Tallenna ja palaa kurssille. Lisätty aktiviteetti tai aineisto tulee näkyviin kyseisen osion alaosaan.

Tallenna ja palaa kurssille

Luotua aineistoa tai aktiviteettia voi siirtää osiosta toiseen tai muokata sen asetuksia myös jälkeenpäin.