Moodle-ohjeet opettajalle (Oulun yliopiston Moodle)

11. Kurssin asetusten muokkaaminen


Kurssin asetuksia pääset muokkaamaan kurssin etusivulta, Hallintatyökaluista löytyvästä
Muokkaa asetuksia -painikkeesta.


Tässä on esitelty muutamia yleisimpiä kohtia, joita opettaja voi kurssilla muokata (sinisen kysymysmerkin kohdalta aukeaa lisäinfoa toiminnasta). • Kurssin nimi: kurssin koko nimi, joka näkyy Moodle-kurssien yläosassa vasemmalla, Työpöydällä kurssin nimessä ja kurssilistassa opiskelijoille.
 • Kurssin lyhenne on usein opintojaksokoodi tai muu lyhyt nimi kurssille. Jos samasta opintojaksosta on useita Moodle-kursseja, niin lyhenteessä on juokseva numerointi, esim. opintojaksokoodi ja merkintä :1. Lyhenne näkyy kurssin yläpalkin navigaatiopolussa kuvaamassa kurssialueen etusivua. Lyhenne näkyy myös Moodlen sähköpostiin lähettämien keskustelualueviestien otsikkokentässä.

 • Kurssikategoria: Valitse kategoriaksi oma tiedekuntasi tai yksikkö. Avoimen yliopiston opintojaksoille valitse kategoria Avoin yliopisto.
 • Kurssin näkyvyys: Näytä tai piilota kurssi opiskelijoita. Opiskelijat pääsevät kurssille vasta, kun kurssi näytetään opiskelijoille.

 • Kurssin aloitus- ja päättymispäivämäärä: Tarvittaessa aseta kurssin aloitus- ja päättymisajankohdat. Tämä määrittää, mille välilehdelle kurssi sijoittuu Työpöydällä (Meneillään olevat/Tulevat/Menneet kurssit).
 • Kurssin tunnistenumero -kohdassa näkyy opintojaksokoodi ja juokseva numerointi, jos samasta opintojaksosta on useita Moodle-kursseja. Tämä mahdollistaa Oodi–Moodle-kytkennän, jonka avulla voidaan rekisteröidä WebOodissa ilmoittautuneita opiskelijoita Moodle-kursseille. Jos haluat kurssille Oodi-kytköksen, ole yhteydessä Moodle-tukeen (moodle@oulu.fi) ja pyydä heitä lisämään kurssillesi tunnistenumero.

 • Kurssikuvaus: Tarvittaessa kirjoita lyhyt kurssikuvaus. Kurssikuvaus tulee näkyviin Moodlessa kaikille avoimessa kurssilistauksessa.
 • Kurssin kuvituskuva kohtaan voit lisätä Moodle-kurssin yläosaan tulevan bannerikuvan. Valmiita kuvia on Moodlessa tiedostonvalitsimessa: klikkaa laatikkoa (Lisää tiedostoja…) > Aineisto > Otsikkokuvat -kansio > valitse haluamasi otsikkokuva > Valitse tämä tiedosto.
  Huomioi, että liikkuvat videokuvat voivat latautua hitaasti ja näin vaikuttaa Moodle-kurssin hitaaseen avautumiseen opiskelijalle.

 • Kurssiformaatista voi vaihtaa kurssin muodon näyttämistä. Oletuksena on Haitari-formaatti.
 • Tiedostojen kokoraja kohdassa voi määritellä kurssille tuotavien tiedostojen suurimman sallitun koon. Oulun yliopiston Moodlessa suurin sallittu koko on 100MT. Tätä isommat tiedostot voi ladata johonkin ulkoiseen palveluun esim. Office 365 -palveluun, GSuiteen tai Vimeoon ja tehdä siellä olevasta dokumentista linkin, jonka lisää Moodleen Verkko-osoite -aineistona.

 • Ryhmät-valinnasta voit ns. pakottaa ryhmät koko Moodle-kurssitasolle. Tyypillisempää on kuitenkin tehdä ryhmät Moodle-kurssilla Ryhmät-toiminnolla (Hallintatyökalut > Osallistujat > Hammasratas oikealla yläosassa > Ryhmät > Luo ryhmä).

 • Klikkaa lopuksi "Tallenna ja näytä".

Jos haluat muuttaa kurssin lyhennettä tai tunnistenumeroa, ota yhteys Moodle-tukeen (moodle@oulu.fi).

Lisää tietoa Moodle Docsin ohjeesta: Muokkaa asetuksia