Moodle-ohjeet opettajalle (Oulun korkeakoulujen Moodle)

6. Kurssin asetukset


Moodle-kurssin asetuksia pääset muokkaamaan kurssin etusivulta, Hallintatyökaluista löytyvästä
"Muokkaa asetuksia" -painikkeesta.


Alla on esitelty muutamia yleisimpiä kohtia, joita opettaja voi kurssilla muokata (sinisen kysymysmerkin kohdalta aukeaa lisäinfoa toiminnasta). • Kurssin nimi: Moodle-kurssin koko nimi, joka näkyy Moodle-kurssin etusivulla, Työpöydällä kurssin nimessä ja kurssilistauksessa.
 • Kurssin lyhenne: usein opintojaksokoodi tai muu lyhyt nimi kurssille.
  Jos samasta opintojaksosta on useita Moodle-kursseja, niin lyhenteessä on juokseva numerointi, esim. opintojaksokoodi ja merkintä :1. Lyhenne on kurssin
  navigaatiopolussa linkki kurssin etusivulle. Lyhenne näkyy myös Moodlen sähköpostiin lähettämien keskusteluviestien otsikkokentässä.

 • Kurssikategoria: Valitse kategoriaksi oma tiedekuntasi tai yksikkö.
 • Kurssin näkyvyys: Näytä tai piilota kurssi opiskelijoita. Opiskelijat pääsevät kurssille vasta, kun kurssi näytetään opiskelijoille.

 • Kurssin aloitus- ja päättymispäivämäärä: Tarvittaessa aseta kurssin aloitus- ja päättymisajankohdat. Tämä määrittää, millä välilehdellä kurssi näkyy Työpöydällä (Meneillään olevat/Tulevat/Menneet kurssit).
 • Kurssin tunnistenumero: opintojaksokoodi ja juokseva numerointi, jos samasta opintojaksosta on useita Moodle-kursseja.
  Tämän avulla opettaja voi tehdä Moodle-kurssille Oodi–Moodle-kytkennän, jolla rekisteröidään WebOodissa ilmoittautuneita opiskelijoita Moodle-kursseille. Jos tunnistenumero puuttuu, pyydä Moodle-tukea (moodle@oulu.fi) lisämään tunnistenumero.

 • Kurssikuvaus: Tarvittaessa kirjoita lyhyt kurssikuvaus. Kurssikuvaus tulee näkyviin Moodlessa kaikille avoimessa kurssilistauksessa.
 • Kurssin kuvituskuva: voit lisätä Moodle-kurssin etusivun yläosaan bannerikuvan. Valmiita kuvia on saatavilla tiedostonvalitsimessa: klikkaa laatikkoa (Lisää tiedostoja…) > Aineisto > Otsikkokuvat -kansio > valitse haluamasi otsikkokuva > Valitse tämä tiedosto.
  Huomioi, että liikkuvat videokuvat voivat latautua hitaasti ja näin vaikuttaa Moodle-kurssin hitaaseen avautumiseen opiskelijalle.

 • Kurssiformaatti: voit vaihtaa kurssin muodon näyttämistä. Oletuksena on Haitari-formaatti.
  Huom! Älä valitse Kickstart-formaattia, koska se poistaa koko Moodle-kurssin sisällön ja ohjaa sinut uudelleen Moodle-kurssin Kickstart-sivulle.

 • Tiedostojen kokoraja: voit määritellä kurssille tuotavien tiedostojen suurimman sallitun koon. Oulun yliopiston Moodlessa suurin sallittu koko on 100MT.
  Tätä isommat tiedostot tulee ladata johonkin ulkoiseen palveluun esim. O365- tai GSuite -palveluun tai lähettää tiedostona FileSender-palvelulla Vimma-palveluun (vimma@oulu.fi), joka lataa tiedoston videoksi Vimeo-tilille. Ison tiedoston voi lisätä Moodle-kurssille joko linkkinä Verkko-osoite-aineistolla tai upottamalla.


 • Ryhmät-valinnasta voit ns. pakottaa ryhmät koko Moodle-kurssitasolle. Luo ensin ryhmät Ryhmät-toiminnolla (kurssin etusivulla klikkaa vasemmalla ylhäällä Hammasratas > Ryhmät > "Luo ryhmä" tai "Luo ryhmät automaattisesti").

 • Klikkaa lopuksi "Tallenna ja näytä".