• Kurssin tavoitteena on perehdyttää opiskelija valokuvaamisen ja digitaalisen raw-työmenetelmän perusteisiin. Kurssin suoritettuaan opiskelija on oppinut käyttämään valokuvausvälineitä tuottaakseen digitaalista aineistoa arkkitehtuurin kuvantamiseksi.
  • Kurssilla saadaan tietoa mm. digitaalisen järjestelmäkameran toiminnasta, objektiiveista, tarkennuksesta, terävyysalueesta, himmentimen aukkokoosta, valotuksesta, valotusajasta ja valaistuksesta sekä digitaalisten raw-muotoisten valokuvien muokkauksesta käyttämällä Adobe Bridge ja Photoshop -ohjelmia. Liäksi kurssilla opitaan, kuinka valokuvia yhdistetään laajasävykuviksi ja panoraamoiksi.
  • Opiskelijat tekevät 4–6 valokuvaus- ja kuvankäsittelytehtävää sisältävän harjoitustyötä. Kurssi arvostellaan harjoitustöiden perusteella.
  • Järjestämistapa: Lähiopetus, luennot ja harjoitustehtävät. Luento-opetusta 20 tuntia ja yksilö ja/tai pienryhmäohjausta 20 tuntia. Kurssilla tehtävä harjoitustyö (n. 65 tuntia) tehdään itsenäisesti ja/tai pienryhmissä.