YES-verkkokurssi

Oulun yliopiston YES-verkkokurssi on osa valtakunnallista erikoislääkärikoulutuksen valintamenettelyä.

Yleislääketieteen henkilökohtainen erikoistumissuunnitelma (HOPS) on apuväline erikoistumisopintojen suunnitteluun ja menetelmä oman asiantuntijuuden kehittämiseen. HOPS lähtee liikkeelle omasta osaamisestasi, kehittämistarpeistasi ja erikoislääkärikoulutuksen tavoitteista.


Tavoitteena on, että kurssin jälkeen:

  • osaat arvioida omaa osaamistasi ja osaamistarpeitasi
  • osaat suhteuttaa omat oppimistarpeesi erikoislääkärikoulutuksen tavoitteisiin
  • osaat suunnitella omien oppimistarpeittesi perusteella tarvitsemasi teoreettiset koulutukset ja kouluttautumisjaksot
  • osaat tehdä itsellesi oman henkilökohtaisen erikoistumissuunnitelman
  • osaat rakentaa itsellesi yleislääketieteen erikoislääkärin identiteettiä

Toteutus ja sisältö:

Kurssi koostuu viidestä oppimistehtävästä, joiden aikana konkretisoituvat ne opiskelu- ja työreitit, joita olet jo osittain kulkenut ja joita aiot tulevaisuudessa kulkea. Tehtäviä tehdessäsi sinulla on mahdollisuus käyttää keskustelualueita kollegiaalisena tukiverkkona ja pohdiskeluväylänä. Pyydä omalta erikoislääkärikouluttajaltasi tai fasilitaattoriltasi apua ja tukea pohdintoihin suunnitelman laadinnassa. Keskustelualueelle voit laittaa tehtävien lisäksi kysymyksiä ja esittää kannanottoja erikoistumisopinnoista yleensä.

Kurssin aikana suoritettavat tehtävät tehdään yksilötehtävinä ja ne palautetaan keskustelualueille tai tehtävän palautusalueelle. Kurssin suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista keskusteluun verkossa, oppimistehtävien tekemistä ja niiden perusteella rakentuvan henkilökohtaisen erikoistumissuunnitelman laatimista.