Tervetuloa tälle verkkokurssille opiskelemaan viestintä ja vuorovaikutusosaamista monikulttuurisessa ympäristössä! Tarve kulttuuriselle viestintä- ja vuorovaikutusosaamiselle sosiaali- ja terveydenhuollossa on suuri, sillä nykypäivänä työskentelemme yhä monimuotoisimmissa ympäristöissä eri kulttuuritaustaisten ihmisten parissa. Viestinnässä ja vuorovaikutuksessa on kulttuurisia eroja, jotka tuovat haasteita kohtaamiseen.

On tärkeää luoda viestinnän ja vuorovaikutuksen keinoin turvallinen ja kulttuurisensitiivinen oppimisympäristö, joka tukee eri kulttuurista tulevan opiskelijan oppimisprosessia.
Kulttuurinen taito ja turvallisuus ovat myös osa ammatillista osaamistasi ohjaus- ja opetustyössä. Tällä kurssilla pääset tutustumaan kulttuurillisiin eroihin kommunikoinnissa ja viestinnässä, kommunikaatiohaasteisiin saaden eväitä kulttuurisensitiivisen oppimisympäristön luomiseen. 

Kurssin tarkoituksena on haastaa ajattelemaan monikulttuurista kohtaamista ja soveltaa oppimaasi tietoa ohjauksessa ja opettamisessa.
Tämän kurssin jälkeen sinulla on hyvät valmiudet kohdataohjata ja opettaa opiskelijoita, jotka ovat erilaisista taustoista ja pystyt kehittämään laajasti omaa ammatillista viestintä- ja vuorovaikutusosaamistasi.


Tämä on toinen 5 opintopisteen kokonaisuus 10 opintopisteen kulttuuriosaamisen kokonaisuutta.