Nykypäivänä työskentelemme yhä monimuotoisimmissa ympäristöissä, joissa tulemme kohtaamaan erilaisia kulttuurisia ja etnisiä taustoja. Eri kulttuurisista tai kielellisistä taustoista tulevat opiskelijat voivat Suomessa opiskella esimerkiksi sairaanhoitajiksi joko suomen-, ruotsin-, tai englanninkielisissä koulutusohjelmissa.

Eri kulttuurista tai kielellistä taustoista tulevien opiskelijoiden ohjaaminen ja opettaminen on monella tavalla haastavaa. Tässä täydennyskoulutuksessa pääset tutustumaan ohjaukseen liittyviin erityispiirteisiin sekä pohtimaan omaa kulttuurista osaamistasi ohjaus- ja opetustyössäsi. Koulutuksen tarkoituksena on haastaa ajattelemaan monikulttuuriseen kohtaamiseen liittyviä aiheita ja soveltaa oppimaasi tietoa ohjauksessa ja opettamisessa.

Tämän koulutuksen jälkeen sinulla on hyvät valmiudet kohdataohjata ja opettaa opiskelijoita, jotka ovat erilaisista taustoista ja pystyt kehittämään tämän kurssin avulla omaa ammatillista osaamistasi.​ Tämä 5 opintopisteen kokonaisuus on ensimmäinen osa 10 opintopisteen kokonaisuutta.