Tervetuloa Feministiset tutkimusmenetelmät (HILMA-verkosto) ja Feministinen tietäminen 417142P-3003 (Oulun yliopisto) kurssille!

Kurssi toteutetaan HILMA-verkoston ja Oulun yliopiston kanssa yhteistyössä.

Kurssin Moodle-ympäristö aukeaa 1.3.2023 ja kurssia on sen jälkeen mahdollista suorittaa itsenäisesti ja omaan tahtiin. Kurssin on tarkoitus pyöriä tällä toteutuksella 2023-2026. Kurssi koostuu Johdanto-luennosta, sekä kymmenestä nauhoitetusta luennosta, jotka käsittelevät laaja-alaisesti feministisen tutkimuksen menetelmiä ja niihin kietoututuvia teoreettisiä keskusteluja. Lyhyiden (noin 30 min) vierailijaluennoitsijoiden luentojen ja heidän esittämiensä lukemistojen kautta paneudutaan eri menetelmäperinteisiin ja pohditaan, miten ja miksi menetelmistä tulee feministisiä.

Jokaiseen luentoon liittyy luennoitsijan laatima luentotehtävä, josta kirjoitetaan 1 sivun mittainen vastaus (pientä vaihtelua voi olla eli vähän yli tai ali sivumäärän sopii). Kun kaikki luennot on katsottu ja luentotehtävät tehty, tehtävävastaukset kootaan yhteen tiedostoon ja toimitetaan kurssin koordinaattorille Anna Röngälle arvioitavaksi Moodlen palautuslaatikon kautta. Jos sinulla on vaikeuksia palautuksessa tai muuta kysyttävää, ota yhteyttä anna.r.ronka (at) oulu.fi. Arviontiasteikko on 1-5. 

Oulun yliopiston opiskelijat pääsevät kurssille Peppi-ilmoittautumisen kautta ja HILMA-verkoston opiskelijat ilmoittautuvat verkoston kautta. Kurssi toteutetaan aluksi vain suomeksi.

Opiskelijat pääsevät kurssille HAKA-tunnuksilla osoitteesta: https://moodle.oulu.fi.  Tarkempi osoite: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=17111 Kirjautuminen kurssille tapahtuu käyttämällä kurssiavainta: Ftietäminen2023. Muistathan etsiä kurssin nimellä ”Feministinen tietäminen 417142P-3003”. Tämä poikkeaa hieman HILMA-kurssin nimestä.

Kaikissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Anna Rönkään.

 

Ystävällisin terveisin

Anna Rönkä ja Johanna Hiitola

 

Anna Reetta Rönkä

Postdoctoral researcher / Tutkijatohtori

Faculty of Education / Kasvatustieteiden tiedekunta

University of Oulu / Oulun yliopisto

Tel: +358 29 44 83813