Koulutus keskittyy joogan lisäksi anatomiaan, fysiologiaan, biomekaniikkaan sekä hermoston tasapainottamisen ja rauhoittamiseen. Tämän lisäksi perehdymme kehon tuntemukseen, kokonaisvaltaisiin liikemuotoihin, somaattiseen tuntemukseen sekä kehoterapiamenetelmien periaatteisiin. Nämä lisätekijät syventävät ja laajentavat joogan kokonaisvaltaista vaikutusta.

Monimuotokoulutukseen sisältyy

  • 5 lähiopetusjaksoa ja 10 etäopetusjaksoa
  • itsenäistä työskentelyä (teoriaan perehtymistä) sekä omaharjoittelua (30 x 60 min.) ja harjoittelun raportointia
  • vertaisryhmätyöskentelyä
  • kotitehtäviä
  • harjoittelutuntien itsenäistä laatimista (30 x 60 min.), ohjaamista ryhmälle ja raportointia
  • koe (käytännön, teorian ja sanallisen kokeen osuudet)

Lähiopetus koostuu käytännön harjoitteista, ohjausharjoituksista sekä näiden reflektoinnista. Voit osallistua lähiopetuksen myös etänä. Etäopetus koostuu pääasiassa teoriaopinnoista sekä muutamista käytännön harjoituskokonaisuuksista. Etäopetuskerrat tallennetaan ja ne ovat katsottavissa Moodle-verkkoympäristössä kahden viikon ajan. Koulutuksen suoritettuaan osallistuja saa Kokonaisvaltaisen joogaohjaajan todistuksen.

Itsenäiseen työskentelyyn sisältyy kirjallisen koulutusmateriaalin läpikäyminen ja sen sisäistäminen niin, että osallistuja kykenee ymmärtämään ja sisäistämään teoriatason tietämyksen käytännön tason tietämykseen siten, että ne integroituvat käytännönläheisiksi ohjaustaidoiksi. Itsenäiseen opiskeluun kuuluu myös osallistujan oma käytännön harjoittelu, eli koulutuksessa läpikäytyjen harjoitteiden suorittaminen koulutuksen lähiopetusjaksojen välissä. Osallistuja saa koulutuksen lähiopetusjaksojen aikana ohjeet ja valmiit laaditut ohjelmat omaan harjoitteluun. Omaharjoittelun tarkoituksena on perehdyttää osallistuja kokemukselliseen ymmärtämiseen eri harjoitteiden tasoista ja vaikutuksista omassa kehossa ja antaa hänelle käytännönläheistä ymmärrystä omiin ohjaustaitoihin. Omaharjoittelu (30 x 60 min.) kirjataan ylös ja raportti palautetaan koulutuksen viimeisessä lähiopetusjaksossa.

Koulutusjaksojen välissä vertaisryhmät tapaavat pienryhmissä etänä tai lähitapaamisena valintansa mukaan ja suorittavat heille annetut vertaisryhmätehtävät pienryhmissä. Näin osallistujille välittyy koulutuksen edetessä ymmärrys ja selkeä jatkumo harjoitteiden eri tasoista, niiden soveltuvuudesta eri kohderyhmille sekä harjoitteiden eri ohjausvaiheista. Vertaisryhmätapaamisia voidaan käyttää myös oppilaiden väliseen reflektointiin, koulutusmateriaalin opiskeluun sekä itsenäisen opiskelun edistämiseen. Vertaistapaamisten tehtävät raportoidaan kouluttajalle opetuskerroilla.