Zoom-linkki: https://oulu.zoom.us/my/markojouste2022

1) Luennot + luentopäiväkirja, 2 Op, (palautus 1.4.2022 mennessä).

2) Tehtävä, 1 Op: Tutustuminen yhteen saamelaiseen taiteilijaan ja yhteen keskeiseen taideteokseen luonnoilla käsiteltyjen teemojen näkökulmasta. Essee (3 s.) (palautus 1.4.2022 mennessä).

3) Kirjallisuus 2 Op: Mitä on saamelainen taide tutkimuksen kohteena sekä oman kokemisen kautta? Essee (6 s.). (palautus 1.4.2022 mennessä).

Esseessä opiskelijan tarkoituksena on pohtia sekä omasta näkökulmastaan että kurssilla käsiteltyjen tutkimuksellisten teemojen ja kirjallisuuden kautta saamelaista taidetta erityisesti tutkimuksen kohteena. Olennaista on pohtia myös omia kokemuksiaan ja omaa suhdettaan saamelaiseen taiteeseen. 

Kirjoittamisen apuna voi käyttää seuraavia kysymyksiä: Mitä on saamelainen taide? Mitä osa-alueita siihen kuuluu? Mikä tekee siitä saamelaista? Mitä aiheita taiteen avulla käsitellään? Miten taide liittyy saamelaiseen maailmankuvaan eri aikoina? Miten taiteen tekeminen on muuttunut aikojen kuluessa? Miten sitä tutkitaan?

Käytä pohdinnan osana kirjallisuudessa käsiteltyjä esimerkkiä saamelaisesta taiteesta tai taiteilijasta. Kirjoituksessa täytyy viitata käytettyihin lähteisiin seuraavalla tavalla:

Lähdeviite tekstissä: a) jos viite on lauseen sisällä: (Lehtola 2015, 65) b) jos viitteellä viitataan koko edelliseen jaksoon ja viite sijaitsee jakson viimeisen lauseen pisteen jälkeen: (Lehtola 2015, 65.)

Kirjoituksen lopussa on lähde kokonaisuudessaan.