Tavoitteet
Opiskelija hallitsee inarinsaamen kielen ortografian, rakenteen ja eri tyylilajit ja kykenee kirjoittamaan helpohkoja tekstejä inarinsaameksi. Opiskelija tuntee tärkeimmät kieliteknologiset apuvälineet (digisanakirja, oikolukuohjelma) ja osaa käyttää niitä kirjoittamisen tukena.

Sisältö
Inarinsaamen kirjoitustavan harjoittelua kirjoittamalla ja litteroimalla; helppolukuisten tarinoiden ja tekstien lukeminen, yksinkertaisen tarinoiden ja asiatekstien kirjoittaminen.

Suoritustavat
Aktiivinen osallistuminen luentoihin ja harjoituksiin ja Itsenäiset kirjoitustehtävät. Lue lisää opintosuoritusten arvostelusta yliopiston verkkosivulta.

Toteutustavat
Verkko-opetus tai monimuoto-opetus
Kontaktiopetus 28 t, joista luentoja 14 t ja harjoituksia 14 t

Oppimateriaalit
- Anarâš-lehti
- Sopimuksen mukaan inarinsaamenkielisiä tekstejä ja kirjallisuutta, esim. Linnanmäki, Teija 2012: Hitruu I. Ááhu kuuvl. Aanaar: Sämitigge.; Linnanmäki, Teija 2014: Hitruu I. Pargokirje čohčâ. Aanaar: Sämitigge.
- Opettajan jakama materiaali.

Esitietovaatimukset:
Suoritettuina opintojaksot Inarinsaamen peruskurssi I ja Inarinsaamen peruskurssi II mikäli niitä ei suoriteta samanaikaisesti tämän opintojakson kanssa.

Yhteydet muihin opintojaksoihin:
Suositellaan suoritettavaksi samanaikaisesti opintojaksojen Inarinsaamen peruskurssi I, Inarinsaamen peruskurssi II ja Inarinsaamen peruskurssi III aikana.