Osaamistavoitteet:

Opintojakson käytyään opiskelija saa perusvalmiuksia:

  • potilaan haastatteluun ja ymmärtää potilas- ja lääkärikeskeisen haastattelun toimintaperiaatteiden erot
  • potilaan elämismaailman tunnistamiseen ja merkityksen ymmärtämiseen hoitosuhteessa
  • erilaisten potilaiden kohtaamiseen ja heidän suhtautumiseen sairauteensa
  • hahmottaa yleiskuvan  yleislääketieteen erityisosaamisalueista
  • kriittiseen tiedon arvioitiin
     
Sisältö:

Opintojakson pääteemana on potilaan kohtaaminen ja biopsykososiaalinen ongelmanmäärittely.

Kaikki opetus on pakollista.


Suoritustavat ja arviointi:

Suorittaakseen kurssin hyväksytysti opiskelijan tulee osallistua kaikkiin pakolliseksi merkattuihin opetustapahtumiin ja terveyskeskustutustumisjaksolle. Moneen opetukseen liittyy ennakko- / verkkotehtäviä, joihin tulee tutustua ja tehtävät suorittaa hyväksytysti. Terveyskeskusjaksoon liittyy tehtäviä, joka tulee valmistella hyväksytysti.

Kurssilla käytetään Moodlen "Opintojen edistymisen seuranta" -työkalua. Opiskelija näkee palkista vihreällä hyväksytysti suoritetut kokonaisuudet ja kun koko palkki on vihreänä on se merkki siitä, että koko kurssi on suoritettu.  Ryhmäopetusten läsnäolon merkitsee opettaja, luento-opetuksien osallistuminen rekisteröidään luennon aikana opiskelijan toimesta.  Moodlen ennakkomateriaaleihin tutustuminen ja verkkotehtävien suoritus rekisteröityy järjestelmään automaattisesti, kun ne on hyväksytyllä tavalla tehtynä.

Arvosteluasteikko on hyväksytty / hylätty.

Mikäli opiskelija ei pysty osallistumaan aikataulutettuun ohjelmaan esim. akuutin sairastumisen vuoksi niin hänen tulee olla korvaavasta tehtävästä tai opetuksesta yhteydessä kurssin vastuuopettajaan.