Moodle-ohjeet opettajalle (Oulun korkeakoulujen Moodle)

15. MATLAB Grader

Huom! MATLAB Grader -työkalu kuuluu Oulun yliopiston MATLAB-kampuslisenssin piiriin. Tarkemmat ohjeet ja tuki MATLAB Graderin ja muiden MATLAB-tuotteiden käyttöön löytyvät Oulun yliopiston MATLAB-portaalista (MathWorks), jonne pääset kirjautumaan käyttämällä Oulun yliopiston tunnuksia. MATLAB Grader -työkalun käyttäminen ei edellytä kirjautumista MathWorks-tilille, ellei haluta käyttää MathWorks-tilillä luotuja tehtäviä.

MATLAB Grader -ulkoisen työkalun voit lisätä seuraavasti:

  1. Klikkaa Hallintatyökaluista "Muokkaustila päälle" ja klikkaa "Lisää aktiviteetti tai aineisto" valitsemastasi osiosta.
  2. Valitse aktiviteetti "Ulkoinen työkalu" > Lisää
  3. Lisää aktiviteetille nimi esim. MATLAB Grader
  4. Kohdassa "Ennalta määritetty työkalu" valitse pudotusvalikosta "MATLAB Coding Problem (OY)".

    MATLAB Coding problem

  5. Muokkaa halutessasi muita asetuksia, esim. pisteytystä, ja klikkaa "Tallenna ja näytä".

Kun olet lisännyt MATLAB Grader -työkalun, voit seuraavaksi luoda tehtävän tai ottaa käyttöön jonkin valmiin tehtävän. Yhteen MATLAB Grader -työkaluun voi liittää vain yhden tehtävän. Näkymä tehtävän lisäämisvaiheessa on seuraava:

Add problem

Jos haluat luoda uuden tehtävän, valitse "Blank Problem". Voit myös valita jonkin MathWorks-sivuston valmiista malliongelmista otsikon "Sample Problems From MathWorks" alta tai jollain muulla Moodle-kurssilla käyttämäsi tehtävän otsikon "LMS Courses" alta. Jos haluat ottaa käyttöön tehtävän, jonka olet luonut MathWorks-sivustolla, klikkaa näkymän alareunasta "Access your MATLAB Grader problems..." ja kirjaudu sisään MathWorks-tilillesi.

Jos valitsit jonkin valmiiksi tehdyn tehtävän, saat sen käyttöösi klikkaamalla avautuvalta sivulta "Copy" (ks. kuva alla). Tehtävästä luodaan siis kopio ja siihen tehdyt muutokset eivät vaikuta alkuperäiseen tehtävään.

Add existing poblem

Kun tehtävä on luotu, sitä voi vielä muokata tai sen voi vaihtaa toiseen tehtävään. Tehtävän vaihtaminen onnistuu klikkaamalla "Choose Different Problem" tehtäväsivun oikeasta ylänurkasta (ks. kuva alla). Muokkaaminen onnistuu, jos tehtävä on luonnoksena. Luonnostilan saa päälle klikkaamalla sivun alareunasta "Set to Draft".

Choose problem

Kun tehtävä ei ole luonnostilassa, opiskelijat pääsevät vastaamaan siihen, ellei pääsyä ole muuten estetty. Opiskelijoiden vastauksia pääset tutkimaan klikkaamalla "Reports" tehtäväsivun yläreunasta (ks. kuva yllä).

Opiskelijoiden suoritukset kirjautuvat myös Moodlen arviointikirjaan tehtävässä määriteltyjen painotusten ja aktiviteetin asetuksissa määritellyn pisteytyksen mukaisesti.