Moodle-ohjeet opettajalle (Oulun yliopiston Moodle)

9. Osallistujien lisääminen kurssille

9.1. Oodi–Moodle-kytkentä

Oodi–Moodle-kytkennällä voi rekisteröidä WebOodissa opintojaksolle ilmoittautuneita opiskelijoita myös Moodle-kurssille. Kun Moodle-kurssi on kytketty johonkin WebOodin opetustapahtumaan, siihen ilmoittautuneet opiskelijat lisätään Moodle-kurssille heidän kirjautuessaan Moodleen. Käytännössä opiskelijat näkyvät "ripotellen" kurssin osallistujalistassa. Kurssi tulee asettaa opiskelijoille näkyväksi klikkaamalla Hallintatyökaluissa "Näytä kurssi" -painiketta, jotta OODI-kytky toimii.

Jos opettaja haluaa WebOodissa ilmoittautuneet opiskelijat mukaan Moodle-kurssille, tulee opettajan käydä valitsemassa Moodle-kurssilla ne kytkettävät Oodin opetustapahtumat, joihin ilmoittautuneita opiskelijoita rekisteröidään Moodle-kurssille.

Oodi-kytkennän tekeminen

 1. Tarkista, että kurssin "Muokkaa asetuksia" -sivulla kohdassa "Kurssin tunnistenumero" on Oodin opintojaksokoodiJos opintojaksokoodia ei ole, niin pyydä Moodle-helpdeskiä (moodle@oulu.fi) lisäämään koodi.
  Opintojaksokoodi voi jatkua kaksoispisteellä ja numerolla, esim. :1. Tämän juoksevan numeroinnin avulla voidaan kytkeä useita Moodle-kursseja samaan WebOodin opintojaksoon. 2. Siirry kurssin etusivulle ja Klikkaa Osallistujat-linkkiä Hallintatyökaluissa.

  Osallistujat-linkki Hallintatyökaluissa


 3. Klikkaa OODI-painiketta Osallistujat-sivulla.
  OODI-painike on näkyvissä, jos kurssin "Muokkaa asetuksia" -sivulla kohdassa ”Kurssin tunnistenumero” on Oodin opintojaksokoodi ja ko. opintojaksosta löytyy opetustapahtumia.


  OODI

 4. Valintasivulla valitse ne Moodle-kurssille kytkettävät opetustapahtumat, joihin WebOodissa ilmoittautuneet opiskelijat rekisteröidään Moodle-kurssille.
  Jos haluat kytkeä vain tietyn yksittäisen opetustapahtuman, niin valitse vain tämä opetustapahtuma, ei koko opintojakson nimeä.

  Valitse Moodle-kurssille kytkettävät Oodin opetustapahtumat

 5. Tallenna lopuksi.

 6. Avaa Moodle-kurssi opiskelijoille näkyväksi klikkaamalla Hallintatyökaluista "Näytä kurssi". Jos kurssi on jo näkyvissä Hallintatyökaluissa on painike "Piilota kurssi".


Tärkeitä huomioita OODI-kytkennästä:

 • Kun Moodle-kurssi on kytketty johonkin Oodin opetustapahtumaan, siihen ilmoittautuneet opiskelijat lisätään kurssille osallistujaksi heidän kirjautuessaan Moodleen.
 • Kytkennän poistaminen ei poista Moodle-kurssilta osallistujia, jotka sen kautta on lisätty.
 • OODI-Valintasivulla lista opintojakson opetustapahtumista näyttää vain tapahtuman nimen ja mahdollisen hierarkkisen aseman, joten voi olla tarpeen verrata näytettyä listaa WebOodin näkymään oikean opetustapahtuman valitsemiseksi (listalla voi esim. olla vanhoja tietoja).
 • Opettajatietoja ei lisätä Moodlen työtiloihin automaattisesti. Vain kurssin luoja (Moodlen Työpöydällä OODI-lohkosta) tai tilaaja (Kurssitilauslomakkeella) tulee Opettaja-rooliin kurssille ja muut opettajat pitää lisätä käsin kurssille (ks. Moodlen käyttäjälistasta).

Oodi-kytkyllä lisätyn opiskelijan poistaminen Moodle-kurssilta

Kun opiskelija peruu ilmoittautumisensa WebOodissa tai opettaja poistaa hänet siellä kurssilta, niin tieto siirtyy tunnissa Moodleen. Opiskelijan kirjautuessa seuraavan kerran Moodleen hänen osallistumisensa kurssilla menee tilaan "Keskeytetty".

Tällöin opiskelija ei näe enää olevansa kurssilla ja opettaja näkee hänet tilassa Keskeytetty, mutta ei voi poistaa osallistumista.